Random header image... Refresh for more!

Svanemærket

I jagten på økologiske varer, er der en lang række mærkninger der kan hjælpe os på vej. Men hvad betyder det egentligt - og kan alting findes i en økologisk udgave? Nope - det kan det ikke. Der er en række produkter der ikke kan produceres 100% økologisk - og det er her jeg ser mærkerne kan være med til at klæde os på som forbrugere.

Nordisk ministerråd

De har lavet et mærke som jeg synes er rigtig godt at forholde sig til. Nordisk Ministerråd har Svanemærket. Mærket har eksisteret siden 1989 - og Danmark hoppede så på vognen i 1997. Det er altså ikke et økologisk mærke - men en ordning som læner sig så tæt op af det økologiske - som nogen produkter kan komme.

Svanemærket

Det er varer der er blandt de mindst miljøbelastende. Der er sat grænser for udledning af giftige stoffer og for indholdet af uønskede stoffer i varen. Og det er altså Miljømærkning Danmark der sørger for, at alt går rigtig for sig.

Hvor finder jeg Svanemærket

Glad for at du spørger. Når det handler om børn og Svanemærket, så er der Svanebutikken som vi er glade for. Men der er også rigtig mange andre. Her finder du en helt liste af butikker med Svanemærket og webshops fordelt på kategorier.

Øko produkter

Så det er altså ikke økologiske produkter, men varer der er lavet bedst muligt i forhold til miljøet. Og det er ikke så ringe endda ;)

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment